3D Tekenen, Bouwadvies & Projectbegeleiding

3D-tekenen, bouwadvies &projectbegeleiding.                                      Info@van2naar3d.nl

Als makelaar wil je het liefst, met zo min mogelijk moeite, het huis van de opdrachtgever zo snel mogelijk verkopen. Tegenwoordig is een goede online presentatie van het pand hierbij essentieel. Het grootste deel van de aanbieders op internet blijven echter al jaren dezelfde  weg volgen die bestaat uit een uitgetypte “walkthrough” door het huis, een serie foto’s en eventueel wat onduidelijke scans van summiere bouwtekeningen of plattegronden. Vooral op het punt van plattegronden en tekeningen valt er heel veel te verbeteren.

Links een typisch voorbeeld van een gescande plattegrond die als foto is bijgevoegd in de portfolio van een pand. Een wazig uiterlijk en ondefinieerbare afmetingen die door niet juist verschalen ook nog een vertekend beeld geven van de werkelijkheid voegen eigenlijk niets toe aan een verkoop advertentie.


3D weergave van 2D tekeningen.


Drie kwart van de mensen hebben geen idee wat ze eigenlijk zien op een “platte” bouwtekening. Zet je die tekening echter om naar een 3D model, dan beseft men de indeling pas goed.

...Snappen wat je ziet….

Als echter diezelfde scan gebruikt is als basis voor een 3D tekening en de inhoud “opgetrokken” wordt, verbeterd dat meteen datgene dat je bereiken wilt, namelijk de indeling van een pand duidelijk laten zien aan een potentiele koper. Afmetingen kunnen ook zwevend worden weergegeven, met of zonder maatlijnen.

Benadruk de ruimte...

Ik loop al achtendertig jaar rond op de bouw. Voordeel hiervan is dat ruimtelijk inzicht, het “lezen” van bouwtekeningen en het ergens doorheen kunnen kijken geen enkel probleem oplevert. Als makelaar heb je mede door ervaring dezelfde inzichten, maar een groot deel van huizen kopers heeft dit niet. Uit ervaring weet ik dat een driekwart van de klanten zich geen voorstelling kunnen maken van wat ze zien op een “platte” bouwtekening, al leg je ze het meerdere malen uit. Zodra je die tekening echter omzet naar een 3D model, dan begrijpt men de indeling pas goed. Veel huizen zoekers hebben ook moeite met het “ergens doorheen kijken”. Foto’s van een pand met een inrichting of kleur gebruik dat niet de smaak is van de koper of die van een slecht onderhouden of verwaarloosd pand, weerhoud velen er al van om meer informatie op te vragen. Met een 3D-tekening haal je het pand naar boven en leg je de nadruk op de ruimte, niet op de huidige inrichting/staat.


Hierboven tweemaal dezelfde ruimte. Links een foto met inrichting en kleuren, rechts een virtuele 3D weergave van dezelfde ruimte maar dan leeg en met neutraal kleurgebruik zodat geïnteresseerden een duidelijk beeld krijgen van de ruimte en niet worden afgeleid door van alles dat erin staat. Als er specifieke details zijn die juist wel getoond moeten worden, zoals een mooie houten vloer of bijzondere bouwelementen, zijn die moeiteloos in de tekening te verwerken.

De mogelijkheden van 3D tekenen...

De allerbeste reden om  het gebruik van 3D tekeningen te omschrijven is ...iedereen snapt het! Een muur is een muur en een deur een deur. Geen gepuzzel met een bouwtekening en omschrijvingen, één blik en het is begrijpelijk. En tegenwoordig met het vele aanbod op internet is één goeie blik precies wat je nodig hebt als aanbieder. Naast de hierboven al omschreven voordelen die een 3D tekening bied, zijn er natuurlijk nog een heleboel pluspunten, waarvan ik er nog een paar wil aankaarten.


Tweemaal dezelfde tekening. Hierboven een standaard tekening zonder “opsmuk”, rechts een versie waar gebruik is gemaakt van diverse materiaal soorten, zonlicht en accessoires

Voor u als makelaar...

Van2naar3D bied producten en diensten aan binnen een groot aantal markten. Specifiek voor de makelaardij kan ik o.a. deze werkzaamheden uitvoeren.

Voor op grote collectieve sites zoals Funda, Jaap, etc.;

Voor op uw website;

Voor op uw Youtube kanaal;

Voor in een papieren brochure en/of Facebookpagina;


Hoe werkt het met Van2naar3D...


Misschien dat nu het misverstand ontstaat dat ik enkel een mooie plaatjesmaker ben die vervolgens op een site gezet kunnen worden maar zo werkt het niet helemaal. Ik werk een bestand uit tot een virtuele 3D weergave van in uw geval een pand of een gedeelte daarvan. Dit bestand krijgt u samen met een viewer zodat er zelf gedraaid/gezoomd/gekeken kan worden en daar dan zelf de afbeeldingen van kunt maken. Gerenderde afbeeldingen worden met behulp van een nullijn vanaf uw gewenste positie verder bewerkt. Animatie's/video's kunnen in elk gangbaar formaat worden aangeleverd. Verder werk ik met zo kort mogelijke lijntjes tussen opdrachtgever en mezelf zodat er ruimte genoeg is voor overleg en tussentijdse evaluaties. Op deze manier kan ik goed werk afleveren voor tarieven die voor de opdrachtgever heel betaalbaar zijn en die mij een lekkere boterham oplevert.


De werktijden zijn erg flexibel en niet gebonden aan kantooruren, telefonisch bereikbaar van 08:00–20:00 en via de whatsapp dag en nacht maar direct antwoord is dan niet gegarandeerd.